Саудитска Арабия започна да компенсира семействата на здравните работници, починали

...
Саудитска Арабия започна да компенсира семействата на здравните работници, починали
Коментари Харесай

Саудитска Арабия плаща компенсации на роднини на медици - жертви на ковид

Саудитска Арабия стартира да компенсира фамилиите на здравните служащи, умряли поради ковид, оповестиха държавните медии в неделя, откакто предходната година оповестиха, че всеки ще получи по 133 000 $, заяви Агенция " Франс прес ".

Кралството съобщи през октомври, че ще раздаде " по 500 000 саудитски риала на фамилиите на тези, които са умряли вследствие на работа по COVID-19 в здравните браншове, било то държавни или частни, цивилни или военни, саудитци или несаудитци “.

Страната от Персийския залив, богата на нефт, съобщи, че решението се ползва от " датата на първата записана зараза " в страната на 2 март 2020 година

Агенция СПА разгласи началото на разпределението на средствата към фамилиите на починалите вследствие на пандемията.

Те " дадоха живота си в битката против пандемията, с цел да запазят здравето и сигурността на жителите и жителите на кралството “, гласи информацията на СПА. Не е ясно какъв брой здравни служащи са умряли поради ковид в Саудитска Арабия, където хиляди чужденци са наети като медицински личен състав.

Правителството форсира националната акция за имунизиране, защото се стреми да съживи туризма и други наранени от пандемията браншове, като спортни надпревари и развлечения.

Повече от 29 милиона ваксини са приложени в страната с 35 милиона души население, заяви в събота здравното министерство.

Ваксинацията е наложителна за всеки, който желае да влезе в държавни и частни заведения, в това число просветителни институции и места за развлечение, както и да употребява публичен превоз.

Саудитска Арабия е записала близо 533 000 случая на ковид и повече от 8300 смъртни случая.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР