Саудитска Арабия за разлика от Турция се отказва да споделя

...
Саудитска Арабия за разлика от Турция се отказва да споделя
Коментари Харесай

Саудитска Арабия отказва информация за разследването на убийството на Хашоги

Саудитска Арабия за разлика от Турция се отхвърля да споделя информации за детайлности от следствието на убийството на саудитския публицист Джамал Хашоги, съобщи през днешния ден турският външен министър Мевлют Чавушоглу на форума в Доха, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Главният прокурор на Саудитска Арабия получи от нас цялата налична информация, само че не даде нищо в подмяна, сподели Чавушоглу. Той акцентира, че представители на Саудитска Арабия са пристигнали в Турция и са прослушали записа, изработен сега на убийството на Хашоги, което по-рано в Рияд отричаха.

Ние чакаме, че ще бъде извършено в детайли и транспарантно следствие от саудитска страна, добави Чавушоглу. Той акцентира, че турският президент Реджеп Тайип Ердоган не употребява обстановката към убийството на Хашоги за свои политически ползи.

Журналистът Джамал Хашоги, който подлагаше на критика управляващите в Рияд, е бил погубен от саудитски сътрудници при посещаване в генералното консулство на Саудитска Арабия в Истанбул на 2 октомври. Останките му към момента не са открити.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР