Саудитска Арабия в сряда обяви двуседмично примирие в Йемен на

...
Саудитска Арабия в сряда обяви двуседмично примирие в Йемен на
Коментари Харесай

Саудитска Арабия обяви двуседмично примирие в Йемен

Саудитска Арабия в сряда разгласи двуседмично помирение в Йемен на фона на страховете от разпространяването на ковид в района.

To би трябвало да стартира по обяд в четвъртък.

Досега няма доказани случаи на COVID-19 в Йемен.

Боевете не престават към този момент пет години и The New York Times заяви, че прекъсването на огъня може да даде сигнал за преустановяване на спора.

Примирието може да бъде удължено, с цел да се основат подобаващи условия за осъществяване за осъществяване на среща сред законно държавно управление и хусите, се споделя в изказване на саудитската коалиция.
 Неправителствени организации: Войната в Йемен има пагубно въздействие върху психическото здраве на децата
Неправителствени организации: Войната в Йемен има пагубно въздействие върху психическото здраве на децата

Борят се с меланхолия, заболявания и липса на вероятности

Коалицията се надява хусите да се съобразят с прекратяването на огъня.

" Политическото решение е най-хубавото решение на рецесията в Йемен. Започнахме лични ограничения за противопоставяне на пандемията на ковид в Йемен. Хуманитарните старания на обединението в Йемен надвишават военните й старания там ", сподели той.

Избухването на COVID-19 може да бъде пагубно за Йемен, който към този момент се оправя с филантропична рецесия заради гражданската война. Гладът и епидемията от холера поразиха нацията през последните години.

Конфликтът е принудил два милиона деца да бягат от домовете им и да отпаднат от учебно заведение.

Продължителната война в Йемен има пагубно влияние върху психологичното здраве на децата, като повече от половината споделят, че се усещат тъжни и депресирани, предизвестиха през март от организацията " Спасете децата ".

Повече от 7 522 младежи са били убити или осакатени през последните пет години, се споделя в отчета, като се прибавя, че към 2,1 милиона деца под пет години са остро недохранени.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР