Саудитска Арабия смята да увеличи добива на газ в разстояние

...
Саудитска Арабия смята да увеличи добива на газ в разстояние
Коментари Харесай

Саудитска Арабия планира да увеличи добива на газ два пъти за 10 г., както и да построи 2 АЕЦ-а


Саудитска Арабия счита да усили добива на газ в разстояние на 10 години два пъти, цитира организация Bloomberg думите на министъра на енергетиката на страната Халид ал-Фалих.

Сега Саудитска Арабия използва целият газ, който се добива в страната – от порядък ана 110 милиарда куб м газ годишно. В същото време страната води договаряния за доставка на полутечен природен газ от Русия и Съединени американски щати (LNG).

Според статистиката на Вербовъчна разработка, запасите от природен газ в Саудитска Арабия са от порядъка на 8,4 трлн. куб м газ.
Енергийният министър на Саудитска Арабия споделя също по този начин, че би трябвало да се влага в чисти технологии, като изяснява, че преходът към тях от енергетиката, основана на потреблението на изкопаеми горива, в частност нефт няма да се случи за една нощ и, че търсенето на нефт ще пораства в секторите на товарния и морския превоз, както и в нефтохимията.

Халид ал-Фалих изяснява също по този начин, че Саудитска Арабия възнамерява да влага за оптимално нарастване на индустриалните мощности за рандеман на нефт. Освен това по думите му, страната има желание за създаване на две АЕЦ (атомни електроцентрали). Саудитска Арабия счита да разгласи нови цели във връзка с енергийния си баланс.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР