Саудитска Арабия скоро ще започне изграждане на завод за производство

...
Саудитска Арабия скоро ще започне изграждане на завод за производство
Коментари Харесай

Саудитска Арабия ще строи завод за автомати Калашников

Саудитска Арабия скоро ще стартира създаване на цех за произвеждане на автомати "Калашников ".

"Двете страни са доста покрай реализиране на съглашение за разкриване на цех за произвеждане на автомати "Калашников " в близкоизточната страна. Плановете са във финалната фаза. ", разгласи изпълнителният шеф на "Ростех " Сергей Чемезов по време на авиошоу в Дубай.

Саудитска Арабия планува да създава автомати AK-103. Рияд получи лиценз за производството им през 2017 година, само че към момента не ги създава. В същото време страната е един от най-близките съдружници на Съединени американски щати. През септември Пентагонът разгласи, че Съединените щати изпращат спомагателни военни сили и съоръжение в Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства, с цел да подсилят сигурността им поради опасността от Иран. Вашингтон държи Техеран виновен за офанзивите против саудитски петролни уреди с дронове на 14 септември. Отговорност за нападенията поеха йеменските бунтовници хуси, до момента в който Иран отхвърля да има присъединяване.

"Калашников " е най-повсеместно публикуваното огнестрелно оръжие в света. Носят го бойците допълнително от петдесет национални армии, както и редица полицейски и разследващи ръководства и организации по сигурността. Но неговото въздействие се простира надалеч оттатък сферата на стандартната мощност. "Калашников " е знаков за партизанските групировки, за терористите, за децата-войници, за диктаторите и за бандитите – всички те са разкрили, че той изравнява силите против морално или материално надминаващ ги зложелател, настояват специалисти.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР