Саудитска Арабия ще приеме мача за световната титла по бокс

...
Саудитска Арабия ще приеме мача за световната титла по бокс
Коментари Харесай

Саудитска Арабия засилва спортното си присъствие с демонстративен тенис турнир

Саудитска Арабия ще одобри мача за международната купа по бокс в тежка категория сред Анди Руис и Антъни Джошуа през декември, само че това не е единственото спортно съревнование в кралството, което ще притегли вниманието през 2019 година За пръв път в историята си страната ще бъде хазаин и на тенис шампионат, като той ще бъде с показателен темперамент.

Надпреварата " Дирия къп " ще се организира сред 12 и 14 декември, а наградният фонд е 3 милиона $.

Всички мачове ще се играят на " Дирия сцена ", която има потенциал от 15 хиляди места, а настилката е корав корт. До момента присъединяване са удостоверили Стан Вавринка, Давид Гофен, Фабио Фонини и Даниил Медведев, а останалите четирима тенисисти ще бъдат оповестени до няколко седмици.

" Да бъдем хазаин на тенис шампионат от международна класа от дълго време е в проектите на Саудитска Арабия, тъй че ние сме доста удовлетворени ", сподели принц Абдулазиз бин Турки Ал Файсал, който е президент на спортния комитет.

Освен тенис шампионата и боксовия мач, които ще се проведат в страната, Саудитска Арабия е хазаин на кръг от Формула Е. Кралството към този момент води договаряния и за кръг от Формула 1, като най-рано това може да се случи през 2021 г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР