Саудитска Арабия ще приеме мача за световната титла по бокс

Саудитска Арабия ще приеме мача за световната титла по бокс ...

Саудитска Арабия засилва спортното си присъствие с демонстративен тенис турнир.Саудитска Арабия ще приеме мача за световната титла по бокс в тежка категория между Анди Руис и Антъни Джошуа през декември, но това не е единственото спортно състезание в кралството, което ще привлече вниманието през 2019 г. За пръв път в историята си държавата ще бъде домакин и на тенис турнир, като той ще бъде с демонстративен характер.

Надпреварата "Дирия къп" ще се проведе между 12 и 14 декември, а наградният фонд е 3 милиона долара.

Всички мачове ще се играят на "Дирия арена", която има капацитет от 15 хиляди места, а настилката е твърд корт. До момента участие са потвърдили Стан Вавринка, Давид Гофен, Фабио Фонини и Даниил Медведев, а останалите четирима тенисисти ще бъдат оповестени до няколко седмици.

"Да бъдем домакин на тенис турнир от световна класа отдавна е в плановете на Саудитска Арабия, така че ние сме много доволни", каза принц Абдулазиз бин Турки Ал Файсал, който е президент на спортния комитет.

Освен тенис турнира и боксовия мач, които ще се проведат в страната, Саудитска Арабия е домакин на кръг от Формула Е. Кралството вече води преговори и за кръг от Формула 1, като най-рано това може да се случи през 2021 г.

Източник: dnevnik.bg