Саудитска Арабия се нуждае от цени на петрола от поне

...
Саудитска Арабия се нуждае от цени на петрола от поне
Коментари Харесай

Експерти: Саудитска Арабия се нуждае от цена на петрола в размер на поне $70 за барел

Саудитска Арабия се нуждае от цени на петрола от най-малко 70 $ за барел през тази година. Това пресмятат специалисти от промишлеността, представени от Reuters.

Вашингтон желае от своя сътрудник да продължи да работи за понижаване на цените на пазара, само че в това време единствено цени над 85 $ за барел биха разрешили на Рияд да се оправи с поставените си цели за стопански напредък.

" С бюджетни потребности над 85 $ за барел саудитсците обезверено се нуждаят от стойности над 70 $ за барел ", споделя Гари Рос, който е основен изпълнителен шеф на компанията Black Gold Investors.

" Те също по този начин би трябвало да убедят Русия, че тактиката за понижаване на производството има смисъл, макар че тя е в интерес на пазарния дял на Съединени американски щати ", показва той.

Петролът се търгува за към 67 $ за барел сега, а то Щатите упорстват цените да са под това равнище. Подобно ниво обаче би било риск за влизането на Саудитска Арабия в нова рецесия след срутва на пазара на нефт през 2014 година.

" Кралството желае да подтави ограничаване на цените до 70 $ или малко под това ", споделя източник пред Reuters и добавя: " Никой в ОПЕК не желае да приказва за увеличение на добива в този момент. ".

Официално Рияд, която възнамерява да усили държавните разноски, с цел да подтиква икономическия напредък, няма сложена ценова цел за петрола. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР