Саудитска Арабия съобщи, че има намерения да съкрати рекордно експорта

...
Саудитска Арабия съобщи, че има намерения да съкрати рекордно експорта
Коментари Харесай

Саудитска Арабия съкращава рекордно експорта на петрол


Саудитска Арабия заяви, че има планове да редуцира рекордно експорта на нефт през ноември, оповестява организация Булмбърг, базирайки се на пресслужбата на Министерство на енергетиката, индустрията и минералните запаси на страната.
Според представител на ведомството, държавната петролна компания на Саудитска Арабия Saudi Arabian Oil Co. (Saudi Aramco) счита да редуцира доставката през ноември с 560 хиляди барела дневно – до 7,15 млн. барела дневно. При това настояванията от клиентите на компанията през ноември надвишават 7,7 млн. барела дневно.

Saudi Aramco ще направи „ най-големите съкращения на доставки в историята си “ през ноември е споделил представител на пресслужбата на ведомството.
ОПЕК и страните отвън картела се договориха в края на 2016 година във Виена за понижаване на добива на нефт с 1,8 млн. барела дневно от октомврийското равнище. Квотата за понижение, поета от Саудитска Арабия е 486 хиляди барела. Споразумението бе подписано през първото полугодие на 2017 година с опция за продължение. През месец май срокът бе удължен с девет месеца – до края на март 2018 година
Саудитска Арабия още през юли излезе с предложение за налагане на надзор върху експорта на нефт и планираше през август да го понижи до 6,6 млн. барела дневно
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР