Саудитска Арабия съобщи, че 201 души са били задържани за

...
Саудитска Арабия съобщи, че 201 души са били задържани за
Коментари Харесай

Саудитска Арабия е задържала над 200 души за корупция по високите етажи


Саудитска Арабия заяви, че 201 души са били арестувани за разпит в границите на огромната антикорупционна акция по високите етажи на властта. Според следствието минимум 100 милиарда $ са били присвоени чрез корупция и злоупотреби в границите на няколко десетилетия.

„ Общо 208 души бяха привикани за разпит до момента. От тези 208 души седмина са освободени без покачване на обвинявания “, се споделя в изказване на министерството на информацията. „ Потенциалният мащаб на корупционните практики, които бяха разкрити, е доста огромен “, се показва още в него.

Сред десетките високопоставени фигури е и милиардерът принц Ал Уалид бин Талал, именуван арабският Уорън Бъфет. Арестите съставляват най-мащабната чистка измежду елита на кралството в актуалната му история. Властите също по този начин замразиха сметките на всички упрекнати и предизвестиха, че активи, свързани с корупционните каузи против тях, ще бъдат иззети, съобщи БГНЕС.
Чистката идва, откакто антикорупционна комисия, отпред на която е принц Мохамед бин Салман, беше образувана в неделя. С акцията, която съгласно анализатори е смела, само че рискована игра на власт, принц Мохамед централизира властта си до невиждани равнища в актуалната саудитска история.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР