Саудитска Арабия реши да отзове посланика си в Берлин, предаде

...
Саудитска Арабия реши да отзове посланика си в Берлин, предаде
Коментари Харесай

Саудитска Арабия отзовава посланика си в Берлин

Саудитска Арабия реши да отзове посланика си в Берлин, съобщи Франс прес, като цитира Саудитската организация по печата. Решението е в символ на митинг против думите на немския външен министър Зигмар Габриел , че ливанският министър председател Саад Харири е арестуван в Рияд срещу волята си.
Саудитска Арабия ще връчи протестна нота на посланика на Германия, в която ще изрази недоволството си от неоснователните обвинявания, е декларирал представител на саудитското външно министерство.
По-рано телевизия " Фючър ", благосъстоятелност на фамилията на Харири, заяви, че ливанският министър председател е изхвърчал от Рияд за Франция. Преди две седмици той подаде оставка по време на посещаване в саудитската столица. Оттогава се говореше, че той е арестуван в Рияд срещу волята си, което самият Харири отхвърляше, напомня Франс прес.
Агенцията отбелязва, че френският президент Еманюел Макрон е поканил ливанския министър председател и фамилията му в Париж за няколко дни, с цел да се излезе от патовата обстановка, което Харири е приел с благословията на Рияд.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР