Саудитска Арабия продължава по пътя, който принц Мохамед Бин Салман

...
Саудитска Арабия продължава по пътя, който принц Мохамед Бин Салман
Коментари Харесай

Първа Седмица на модата в Саудитска Арабия

Саудитска Арабия продължава по пътя, който принц Мохамед Бин Салман съобщи, че поема преди време - отваряне към западния свят и всички негови изкушения .

След като при започване на годината се състоя първата обществена прожекция в кино салон след повече от 30-годишна възбрана, в този момент е ред и на стилните среди да ахнат.

 Саудитска Арабия позволи ходенето на кино след 35-годишна възбрана
Саудитска Арабия позволи ходенето на кино след 35-годишна възбрана

Процесът на либерализация засегна директно и сферата на културата

Базираният в Дубай Арабски фешън съвет към този момент има посланичество и в Рияд. От там оповестиха, че в интервала 26-31 март ще се организира първата Арабска седмица на модата . А за октомври към този момент има планувано и второ издание.

Събитията от форума, който ще притегли вниманието на целия свят, ще бъдат разположени в столицата на Саудитска Арабия и по-специално в новаторския конферентен център, дело на дизайнера Заха Хадид.

Под покрива на тази постройка, която се свързва с напредъка на Саудитска Арабия, ще се даде началото на едно събитие, всекидневно за европейските столици, само че безусловно ново за тази част от света.

 Снимка 341361

Саудитската принцеса Нура , определена за почетен ръководител на арабския фешън съвет, е безапелационна, че Седмицата на модата няма да е просто събитие от най-голям клас. Тя ще бъде и показателна за това, че модата може да докара след себе си редица стопански изгоди за страната .

Арабската седмица на модата дава поръчка да бъде изцяло равностойна на тези в Ню Йорк, Париж и Лондон, които са водещите събития в сферата сега. На стилния подиум за първи път ще се показват модели на международни марки , които могат да бъдат закупени незабавно, както и идни сбирки.

Все още няма публична стратегия и това буди въпроса кои настоящи дизайнери няма да получат опция да вземат участие поради консервативните закони в Саудитска Арабия .

 Снимка 341366

Съдейки по моделите, които видяхме на скорошните събития, сигурно това в Рияд ще се разграничава съществено. А дали манекените ще бъдат с бурки, ще разберем скоро. В началото на май пък в Дубай ще се организира следващата Седмица на модата, написа Arabian Bussiness.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР