Саудитска Арабия призова мюсюлманите от всички страни да спрат засега

...
Саудитска Арабия призова мюсюлманите от всички страни да спрат засега
Коментари Харесай

Саудитска Арабия призова мюсюлманите да се откажат от поклонението в Мека

Саудитска Арабия прикани мюсюлманите от всички страни да спрат към този момент подготовката за поклонението по светите места, до момента в който няма повече изясненост по какъв начин ще се развие обстановката с ковид, предадоха осведомителните организации.

Около 2,5 милиона поклонници от целия свят посещават всяка година Мека и Медина за едноседмичния обред, който е огромен източник на доходи за кралството.

Проявата би трябвало да стартира в края на юли, само че болестта с Covid-19 повдигна въпроса дали може и дали би трябвало тя да се състои, поради заплахата от разпространението на заболяването.

"Саудитска Арабия е изцяло подготвена да посрещне поклонниците ", сподели саудитският министър на поклонничеството Мохамед Бентин в ефира на държавната телевизия.

"Но при сегашните условия... кралството желае да защищити здравето на мюсюлманите и на жителите. Затова призоваваме нашите братя мюсюлмани във всички страни да почакат да се обясни обстановката, преди да подпишат контракт " с компаниите, които провеждат хаджа, добави той.

В Саудитска Арабия инфектираните са 1563, а жертвите на ковид са 10.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР