Саудитска Арабия показа останки от ракети и дронове, които според

...
Саудитска Арабия показа останки от ракети и дронове, които според
Коментари Харесай

Атаката срещу рафинерия: Според Рияд са използвани ирански дронове и ракети

Саудитска Арабия сподели остатъци от ракети и дронове, които съгласно кралството потвърждават, че Иран стои зад нападенията против саудитските петролни уреди през уикенда.

Според представителя на саудитското министерство на защитата при офанзивите са били употребявани 18 безпилотни самолета и 7 крилати ракети.
Милен Керемедчиев: Атаката против рафинерията в Саудитска Арабия сочи към Иран Бившият зам.-министър изясни, че ще има трайна наклонност за увеличение цената на петрола
Още в събота йеменските бунтовници хуси поеха отговорност за офанзивите.

Хусите са шиити и получават военна помощ от Иран, а Саудитска Арабия от четири години води война против тях.

Снимка: EPA

Иран отхвърли обвиняванията и предизвести, че ще отмъсти за всяка офанзива, ориентирана към страната.
Нападение с дронове подпали най-голямата саудитска петролна рафинерия Местните управляващи обявиха, че пожарът е под надзор
„ Тази офанзива не идва от Йемен макар напъните на Иран да наподобява по този начин. Иран се пробва да фалшифицира обстоятелствата, нападението против петролните обекти пристигна от север и при поддръжката на Иран. Имаме доста доказателства против Иран и ще ги предоставим на Организацията на обединените нации”, съобщи Турки ал Малики, представител на министерството на защитата на Саудитска Арабия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР