Саудитска Арабия поднесе една от най-големите сензации в историята на

...
Саудитска Арабия поднесе една от най-големите сензации в историята на
Коментари Харесай

Това ли е най-големият провал на Аржентина на световни първенства?

Саудитска Арабия сервира една от най-големите сензации в историята на Световните шампионати. “Соколите ” шокираха Аржентина на Лионел Меси с поврат 2:1 в първия мач на двата отбора от Група “С ” на Мондиал 2022. Гаучосите са един от любимците за продобиване на купата, само че към този момент се намират в мъчно състояние и ще би трябвало доста да трансформират играта си против Полша и Мексико, в случай че желаят да продължат напред.
 Аржентина понесе първия потрес на Мондиала, саудитците честват след бърз поврат Аржентина понесе първия потрес на Мондиала, саудитците честват след бърз поврат
В исторически проект Аржентина е имала и други издънки. Единствената, която може да се мери с днешната като че ли е загубата от Камерун на старта на Мондиал 90 в Италия. Тогава Марадона и компания губят с 0:1 от африканците, само че по-късно се стягат и стигат до финала на конкуренцията, където губят от Германия. Камерунците от своя страна се оказват една от изненадите на шампионата и стигат четвъртфинал.

Сред другите непредвидения загуби на аржентинците на международни шампионати е и крушението против Хърватия преди четири години в Русия. Южноамериканците бяха разрушени с 0:3, само че по-късно балканците стигнаха до финала на конкуренцията, тъй че провалянето не може да се счита за чак толкоз сензационно. Неочаквана за времето си бе и загубата от нашия народен тим в Съединени американски щати. Тогава България победи с 2:0, само че по-късно сподели, че резултатът не е по никакъв начин инцидентен, откакто “лъвовете ” стигнаха до полуфиналите. На СП 94 в следствие Аржентина пък загуби на осминафинал от Румъния с 2:3.

Всички останали загуби на Аржентина на международни шампионати наподобяват по-логични от дистанцията на времето, въпреки и да има и по-сериозни като резултат провали. Най-голямата загуба на отбора е през 1958 година против Чехословакия с 1:6. На два пъти пък има загуби с 0:4 - 1974 година Срещу Нидерландия и 2010 година против Германия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР