Саудитска Арабия подхожда внимателно към идеята за развитието на ядрената

...
Саудитска Арабия подхожда внимателно към идеята за развитието на ядрената
Коментари Харесай

Саудитска Арабия ще развива ядрена енергетика


Саудитска Арабия подхожда деликатно към концепцията за развиването на нуклеарната енергетика в кралството, в това число и към обогатяването на уран. Това е декларирал министъра на енергетиката на страната Абдул Азиз бен Салман ал Сауд.

„ Нашият метод към нуклеарната енергетика се заключава с изпробване с два нуклеарни реактора “, е споделил той на Международния петролен конгрес, който се организира в Абу Даби. Буквално преди два дни принц Абдул Азиз бен Салман ал Сауд бе назначен за министър на енергетиката на Саудитска Арабия, сменяйки на хоста Халид ал-Фалих.

Както оповестява организация Bloomberg причина за подобен вид рокада в енергийния бранш и поемането на поста от принц, което е без казус е до момента е заради това, че Саудитска Арабия не е удовлетворена от цената на петрола, както и от това, че компанията Saudi Aramco към момента не е подготвена за излизането на борсата.

Междувременно в коридорите на конгреса, ръководителят на Sausi Aramco Амин Нассер е декларирал, че саудитската петролна корпорация се интересува от плановете за полутечен природен газ в целия свят (LNG). “Имаме интерес към LNG-проектите в разнообразни елементи на света. Русия е една от тях. Водим договаряния с разнообразни компании в света+, е споделил той, представен от ТАСС.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР