Саудитска Арабия планира да превърне голяма част от недокоснатото си

...
Саудитска Арабия планира да превърне голяма част от недокоснатото си
Коментари Харесай

Саудитска Арабия с огромен туристически проект на Червено море

Саудитска Арабия възнамерява да трансформира огромна част от недокоснатото си крайбрежие на Червено море в световна туристическа дестинация с първокласни хотели и транспортни центрове, като част от проектите си да понижи зависимостта на локалната стопанска система от петрола, написа profit.bg.

Проектът на Червено море ще покрива над 30 000 квадратни километра сред градовете Умлуж и Ал Уадж, като ще включва 50 острова, плажове, както и спящи вулкани, съгласно изказване на локалните управляващи. Туристите от множеството националности няма да имат потребност от виза или пък ще могат да се снабдят с такава онлайн.

Строителните работи по плана се чака да стартират през третото тримесечие на 2019 година, а първата фаза ще бъде финализирана през четвъртото тримесечие на 2022 година

Тя ще включва “строителството на хотели и първокласни жилищни здания, както и на цялата логистична инфраструктура, включително транспортните центрове за пътешестване по въздух, земя и море,” съгласно същото изказване.
Проектът, който ще се извършва от държавния капиталов фонд на кралството, е част от напъните на престолонаследника Мохамед бин Салман да трансформира най-голямата арабска стопанска система след срутва в цените на петрола.
Като част от проекта, прочут като Визия 2030, консервативното кралство облекчава разпоредбите за развлекателната и туристическата промишленост в опит да увеличи приходите от действия, които не са свързани с петрола и да сътвори повече работни места, написа Bloomberg.
Ако се окаже сполучлив, планът на Червено море ще трансформира туристическа промишленост, която разчита съвсем напълно на милионите мюсюлмани поклонници, които посещават свещените храмове в Мека.

Кралството, което изповядва строга версия на сунитския ислям, не разрешава използването на алкохол, постанова непоколебим дрескод и ограничавания за смесването на половете.

Проектът ще сътвори 35 000 работни места, откакто бъде сбъднат и ще способства с 4 милиарда $ към Брутният вътрешен продукт на Саудитска Арабия. Държавният капиталов фонд на Саудитска Арабия, ръководен от принц Мохамед, ще направи първичните вложения и ще сътвори партньорства с интернационалните компании.

Посетителите също по този начин ще имат достъп до античните руини на Мада‘ин Салех - остатъци от същата антична цивилизация, която построява по-известния град Петра в Йордания. Това е и първият обект в Саудитска Арабия, включен в листата на естественото и културно завещание на ЮНЕСКО.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР