Саудитска Арабия отвори вратите си за чуждестранни туристи с въвеждането

...
Саудитска Арабия отвори вратите си за чуждестранни туристи с въвеждането
Коментари Харесай

Саудитска Арабия въвежда туристически визи за граждани на 49 държави

Саудитска Арабия отвори вратите си за задгранични туристи с въвеждането на нов визов режим за 49 страни и с апел към задгранични компании да влагат в бранш, за който се чака да носи 10 % от Брутният вътрешен продукт до 2030 година, съобщи Ройтерс.

Ултраконсервативното мюсюлманско кралство, което е релативно затворено от десетилетия, през последните години разхлаби откритите строги обществени правила като разделянето на мъже от дами на публични места и условието дамите да бъдат изцяло покрити с черни плебеи, наречени абая.

Ръководителят на комисията по туризъм и национално завещание Ахмед ал Хатийб сподели в изявление за Ройтерс, че черните плебеи няма да са наложителни за дами туристки, само че те би трябвало да са със непретенциозно облекло, в това число и на публичните плажове.

Ал Хатийб уточни, че алкохолът остава неразрешен и че " в Саудитска Арабия ще има задоволително туристи, които да се любуват на други неща ".

Визи ще могат да се получават онлайн на цена от към 80 $, като няма да има ограничавания за дами, които желаят да пътуват без мъж компаньон. Достъпът до свещените градове Мека и Медина ще е стеснен за туристи, инфомрира Българска телеграфна агенция.

По-късно през днешния ден ще бъде обявено за кои страни се отнася новият визов режим, само че Ал Хатийб сподели, че Китай, Япония Европа и Съединени американски щати се измежду тях.

Досега чужденците, пътуващи в Саудитска Арабия, бяха основно служащи и техни родственици, предприемачи и мюсюлмански богомолци, които получаваха специфични визи за Мека и Медина.

През декември бяха въведени електронни визи за спортни събития и концерти.

Новият визов режим е част от упоритостите на фактическия властник - престолонаследника Мохамед бин Салман, да развие нови клонове на индустрията и да отвори обществото, в това число и посредством анулация на възбраната за занимания.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР