Саудитска Арабия отрече твърденията на френския президент Еманюел Макрон, че

...
Саудитска Арабия отрече твърденията на френския президент Еманюел Макрон, че
Коментари Харесай

Саудитска Арабия отрече да е държала премиера на Ливан в плен

Саудитска Арабия отхвърли изказванията на френския президент Еманюел Макрон, че държала в плен ливанския министър председател Саад ал Харири в плен през ноември предходната година.
В изявление за телевизия BFM предходната седмица Макрон си приписа заслуга за попречване на война в Ливан, който изпадна в дълбока рецесия, откакто Харири подаде оставка, до момента в който се намираше в Саудитска Арабия, изтъквайки че се опасява да не бъде погубен и разкритикувайки саудитския районен зложелател Иран и техния ливански съдружник " Хизбула ".

Ливанските управляващи упрекнаха саудитците по това време, че държат Харири за пленник. Рияяд, сходно на Харири, отхвърли, че в миналото е бил държан срещу волята си.
В изказване на саудитското външно миинстерство дефинират мненията на Макрон като " погрешни " и обявиха, че кралството ще продължи да продължи да поддържа стабилността и сигурността на Ливан.

" Всички доказателства удостоверяват, че това, което тласка Ливан и района към неустойчивост, е Иран и неговите принадлежности като терористичната милиция " Хизбула ", се акцентира в изказването.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР