Саудитска Арабия отмени някои от рестрикциите за жените, посещаващи кралството,

...
Саудитска Арабия отмени някои от рестрикциите за жените, посещаващи кралството,
Коментари Харесай

Пробив: Саудитска Арабия разреши жена да наема стая в хотел

Саудитска Арабия анулира някои от рестрикциите за дамите, посещаващи кралството, оповестиха през днешния ден саудитските туристически управляващи.

С новите наставления се позволява дами да наемат хотелски стаи без наличието на компаньон мъж, както и мъже и дами чужденци да споделят една и съща стая, без да потвърждават, че са женени, съобщи Асошиейтед прес.

Саудитската Комисия по туризма и националното културно завещание разгласява новите условия през днешния ден в Туитър, с което удостовери обявата по тематиката от петък в саудитския ежедневник " Оказ ".

Комисията съобщи, че дами ще могат да наемат хотелска стая против документ за идентичност - персонална карта, в случай че са саудитки, позволение за престояване, в случай че са чужденки, живеещи в кралството, или с паспорт, в случай че са туристки. Същите условия ще важат и за задгранични двойки, без да е нужно да демонстрират уверение за брак. Преди с цел да наемат хотелска стая, дамите се нуждаеха от позволение на мъж компаньон.

Жени ще могат също да наемат хотелска стая, без да е належащо да демонстрират никакви документи, в случай че с тях има компаньон мъж, който разполага с документи за идентичност, съобщи тя.

Облекчаването на строгите регулации за публичните взаимоотношения се вкарва, откакто Рияд разгласи първата си стратегия за туристически визи като част от старания кралството да се отвори за задгранични гости и да разнообрази подвластната си от петрола стопанска система, отбелязва Асошиейтед прес.

Саудитска Арабия разгласи новата визова стратегия предходната седмица и съобщи за нея, че тя има за цел приходите от туризъм за брутния вътрешен артикул да набъбнат с 10 % от сегашните 3 на 100. При представянето на новата визова стратегия Рияд подчертава върху пет обекта от Световното културно завещание на ЮНЕСКО, обекти за модерно изкуство и естествени обекти като Червено море, пустинята и планините.

Преди посетителските визи се издаваха единствено по съответни аргументи като да вземем за пример за мюсюлмански поклонения, за посещаване на родственици или за бизнес каузи.
Програмата за едногодишната виза за неведнъж влизане разрешава престой до 90 дни в Саудитска Арабия и с нея за пръв път кралството разрешава на чужденци да го посещават само за туризъм. За визите имат право да аплайват в интернет или при идването си жителите на 49 страни. Тези на останалите страни по света ще би трябвало да аплайват в най-близкото саудитско посолство или консулство.

Като част от напъните да притегли гости от чужбина, кралството облекчи и дрескода за туристките. Според оповестената визова информация на уеб страницата на програмата в този момент от тях се изисква на публични места да се покриват раменете и колената, само че не и да се носи покриваща цялото тяло абая.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР