Саудитска Арабия отхвърли "безпочвените" обвинения за убийство на журналиста ХашогиСаудитска

...
Саудитска Арабия отхвърли "безпочвените" обвинения за убийство на журналиста ХашогиСаудитска
Коментари Харесай

Саудитска Арабия отхвърли "безпочвените" обвинения за убийство на журналиста Хашоги

Саудитска Арабия отхвърли "безпочвените" обвинявания за ликвидиране на журналиста Хашоги
Саудитска Арабия отхвърли обвиняванията, че е наредила Джамал Хашоги да бъде погубен на територията на нейното консулство в Истанбул, определяйки ги за "лъжи и безпочвени обвинения", които Анкара популяризира във връзка със ориста на изчезналия публицист.

Полемиката се задълбочи откакто „ Вашингтон Поуст “ заяви, че турски публични лица са създали записи от вътрешността на постройката, които потвърждават, че Хашоги е бил малтретиран и погубен в консулството.

Саудитска делегация дойде в Турция за диалози, оповестяват публични лица в петък, във връзка случая, който заплашва така и така нежните връзки сред двете страни.

В първата публична реакция на министерско равнище във връзка на обвиняванията за убийството на Хашоги, министърът на вътрешните работи принц Абдул Азиз бин Сауд бин Найеф съобщи, че "сведенията, които се популяризират към някаква заповед за ликвидиране на журналиста, са неистини и безпочвени твърдения".

Кралството "се ангажира със своите правила, правила и обичаи, които са в сходство с интернационалните закони и конвенции", прибавя той, съгласно формалната саудитска осведомителна организация.

Случаят рискува да наруши имиджа на царството и неговите връзки със Запада откакто принц Мохамед бин Салман насърчи почналите промени вкъщи.

Известни имена от медиите и бизнеса към този момент анулираха своето присъединяване на огромна конференция в Рияд този месец.

Саудитският публицист и помощник на "Вашингтон поуст" Хашоги изчезна на 2 октомври, откакто влезе в консулството, с цел да получи документи за идния си брак.

Турските държавни източници настояват, че полицията има вяра, че е бил погубен, само че Рияд отхвърля това.

Делегацията на Саудитска Арабия, чийто състав не е явен, се чака да се срещне с турските виновни лица в Анкара този уикенд, оповестява държавната медия. /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР