Саудитска Арабия от утре премахва националния полицейски час, който бе

...
Саудитска Арабия от утре премахва националния полицейски час, който бе
Коментари Харесай

Саудитска Арабия отменя полицейския час и отваря икономиката от утре

Саудитска Арабия от на следващия ден отстранява националния полицейски час, който бе въведен като мярка против разпространяването на ковид, предадоха международните организации.

Полицейският час ще бъде анулиран в цялата страна в 6 ч. сутринта в неделя. Освен това ще бъде позволено обновяване на активността във всички стопански браншове, осведоми източник от вътрешното министерство, представен от Саудитската организация по печата.

Международните полети до и от Саудитска Арабия обаче ще останат блокирани, добави източникът.

Поклонението Умра, което е спряно от началото на март, също ще остане неразрешено.

Остава неразбираемо дали ще се състои главното мюсюлманско поклонение - хаджът, отбелязва ДПА. Над 2 милиона мюсюлмани се насочат всяка година към светия град Мека за хадж, който през 2020-а е в края на юли.

В края на предишния месец саудитските управляващи облекчиха някои от рестриктивните мерки, съкращавайки полицейския час, отваряйки джамиите, като се изключи тези в Мека, и възобновявайки вътрешните полети, напомня ДПА.

Монархията в Залива е с максимален брой инфектирани с ковид в арабския свят - 154 233 случая и 1230 умряли, сочат днешните данни на здравното министерство на Саудитска Арабия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР