Саудитска Арабия обяви днес, че 201 човека са били арестувани

...
Саудитска Арабия обяви днес, че 201 човека са били арестувани
Коментари Харесай

201 са арестувани в Саудитска Арабия за корупция и злоупотреби за 100 млрд. долара

Саудитска Арабия разгласи през днешния ден, че 201 индивида са били задържани в огромното следствие, което е открило, че през последните десетилетия е имало злоупотреби и корупция за към 100 милиарда $, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Генералният прокурор на кралството Сауд ал Моджеб разгласи, че от събота вечерта са арестувани за разпит 208 души, като 201 от тях са останали в ареста. 

По думите му за последните три години са установени злоупотреби за минимум 100 милиарда $ посредством заграбване и корупция, продължавала десетилетия наред.

Около 1700 банкови сметки на обвинени лица са замразени. Саудитското държавно управление съобщи, че се замразяват активи единствено на частни лица, а фирмите и предприятията към този момент остават незасегнати от акцията.

Преди дни стана ясно, че новият антикорупционен орган в страната е арестувал 11 принцове, четирима сегашни и 38 някогашни министри, депутати и предприемачи.

Сред арестуваните е милиардерът, притежател на " Кингдъм холдинг ", принц Алуалид бин Талал - един от най-изтъкнатите предприемачи в страната, както и някогашният финансов министър Ибрахим Асаф.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР