Саудитска Арабия обмисля да признае, че журналистът Джамал Хашоги е

...
Саудитска Арабия обмисля да признае, че журналистът Джамал Хашоги е
Коментари Харесай

Си Ен Ен: Саудитска Арабия може да обяви смъртта на журналиста Джамал Хашоги

Саудитска Арабия обмисля да признае, че журналистът Джамал Хашоги е умрял по време на разпит, оповестява американският ефирен канал CNN, представен от " Фокус ". Хашоги,, не е бил виждан, откогато е влезнал в консулството на Истанбул в царството, с цел да уреди брачна документи на 2 октомври.

Турските публични представители обявиха, че считат, че е бил погубен, нещо, което Саудитска Арабия отхвърля към този момент. Но CNN цитира два източника, като споделя, че саудитците приготвят отчет, който ще признае гибелта на Хашоги, в следствие от разпит, по време на планувано похищение.

Един източник на CNN предизвести, че отчетът към момента се приготвя и може да се промени, до момента в който различен съобщи, че евентуално ще завърши, че интервенцията е осъществена без позволение и че участниците ще бъдат държани виновни.

The Wall Street Journal, цитирайки хора, осведомени с въпроса, сподели, че кралството преценя дали да каже, че недоброжелателни оперативни чиновници са умъртвили Хашоги по простъпка по време на разпит. Вестникът, както и CNN, съобщи, че изказването на Саудитска Арабия не е финализирано. / Блиц

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР