Саудитска Арабия обмисля да отмени традиционния хадж за първи път

...
Саудитска Арабия обмисля да отмени традиционния хадж за първи път
Коментари Харесай

Саудитска Арабия отменя традиционния хадж заради COVID-19?

Саудитска Арабия обмисля да анулира обичайния хадж за първи път от основаването на кралството през 1932 година, откакто случаите на ковид в страната надвишиха 100 000, написа „ Файненшъл таймс “, съобщи БНР.

„ Въпросът е деликатно изследван и се обмислят разнообразни сюжети. Официално решение ще бъде взето в границите на седмица “, съобщи пред изданието почитан саудитски представител.

Саудитска Арабия отвори още веднъж джамиите

Ежегодният мюсюлмански обред се организира в края на юли и е едно от най-големите религиозни събития в света, което притегля в кралството към 2 млн. души всяка година. Но откакто уредници на огромни мероприятия, в това число Олимпиадата в Токио, бяха принудени да ги отсрочат или анулират, Рияд също се изправи пред засилващ се напън да предприеме сходно решение.

Едно от предложенията е да се разреши на дребен брой локални поклонници да вземат участие в хаджа, следвайки прецизни защитни ограничения. Друг вид е да въобще да се анулира събитието.

Преди дни Индонезия – най-многолюдната мюсюлманска страна, разгласи, че нейни жители няма да пътуват до Саудитска Арабия за хаджа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР