Саудитска Арабия - най-големият износител на петрол, през последните близо

...
Саудитска Арабия - най-големият износител на петрол, през последните близо
Коментари Харесай

Тайният план на Саудитска Арабия да повиши цените на петрола

Саудитска Арабия - най-големият експортьор на нефт, през последните близо две години понижава неведнъж добива и доставките си като част от договорката на ОПЕК.

Като продължение на тази политика те не престават да задържат експорта си и през тази година и той е под 7 милиона барела дневно, като задачата е по този начин да се избегне пренасищане на пазара и спад на цените.

В актуалната обстановка Рияд направи съществена смяна във връзка с пазарите, за които изнася и по този начин страната се насочи към Китай за сметка на Съединени американски щати, демонстрират данни на Международната организация по енергетика (EIA).

Според тях сега доставките от арабската страна за американския пазар са на най-ниското си ниво от 2010 година насам. Те са намалели с 62% през юли 2019 година спрямо август 2018 година до 262 хиляди барела дневно. В същото време износът за Китай надвишава 1,8 милиона барела на ден.
 Защо един от най-верните съдружниците на Съединени американски щати продава от ден на ден нефт на комерсиалния им
Защо един от най-верните съдружниците на Съединени американски щати продава от ден на ден нефт на комерсиалния им " зложелател "?

А е понижил с 60% експорта за Щатите

С тази стъпка Кралството се надява с един патрон да убие два заека, написа профилираният уебсайт OilPrices. Първата цел на Рияд е да понижи доставките за Щатите, което в кратковременен проект да понижи равнището на международните ресурси и да увеличи цените на петрола.

Втората дълготрайна цел е да бъдат подтиквани продажбите за Китай, който е покупател номер 1 на суровината. Нещо повече - азиатската страна се счита за един от най-непрозрачните пазари що се отнася до представяната информация за запасите.

Заради това от ОПЕК, EIA и останалите участници в промишлеността наблюдават тези данни на Съединени американски щати и страните от Организацията за икономическо съдействие и развиване.

С тази стъпка към по-голямо наличие в Китай Саудитска Арабия се надява да извлече двойна изгода, а в това време се възползва в допълнение от наложените върху Иран американски наказания.
 За първи път от 8 години: Русия е напът да изпревари Саудитска Арабия по запаси
За първи път от 8 години: Русия е напът да изпревари Саудитска Арабия по запаси

И да се изкачи на четвърта позиция в света след Китай, Япония и Швейцария
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР