Саудитска Арабия наложи редица ограничения на Катар, а сега планира

...
Саудитска Арабия наложи редица ограничения на Катар, а сега планира
Коментари Харесай

Физически превръщат държава в остров

Саудитска Арабия наложи редица ограничавания на Катар, а в този момент възнамерява и физически да трансформира емирството в остров. По този метод ще бъде отстранена сухопътната връзка сред двете страни. За плана ще наддават пет интернационалните компании, профилирани в прокопаването на канали.

Подаването на предложения е до 25 юни, а в период до три месеца по-късно ще бъде избран кой ще е изпълнителят. Срокът, в който би трябвало да бъде прокопан каналът, е една година след началото на строителните действия. Той ще е дълъг 60 км и необятен 200 метра и ще минава по цялата граница сред Катар и Саудитска Арабия. Част от зоната на канала ще бъде отделена за създаване на оборудване за нуклеарни боклуци. Инвестицията е на стойност 750 млн. USD.

Реализирането на плана ще докара до географска изолираност на Катар от Cayдитcĸa Apaбия, Oбeдинeнитe apaбcĸи eмиpcтвa, Бaxpeйн и Eгипeт. През 2017 година те ограничиха освен дипломатическите си, само че и търговски връзки с емирството. Страните упрекват Катар, че поддържа тероризма и се намесва във вътрешните работи на съответните страни. От своя страна, Доха изрично отхвърля това.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР