Саудитска Арабия може да успее да възстанови до 100 милиарда

...
Саудитска Арабия може да успее да възстанови до 100 милиарда
Коментари Харесай

Ще си купят ли свободата със 100 милиарда долара корумпираните принцове и бизнесмени в Саудитска Арабия?

Саудитска Арабия може да успее да възвърне до 100 милиарда $ въз основата на съглашения, откакто десетки принцове и предприемачи, обвинени в корупция, се съгласиха да заменят парите за своята независимост.  В рамките на антикорупционното пречистване, водно от коронования принц Мохамед бин Салман, редица милиардери бяха арестувани в хотел Риц в Риад. Ако те не върнат мръсните пари на страната, те ще бъдат съдени, написа в. „ Дейли мейл “.   Мащабната акция против корупцията на принц Мохамед, на собствен ред, бе избрана като негов затулен опит да разчисти пътя си към водачеството на страната.

Късно вечерта в неделя в хотела се намираха към момента 95 арестувани, оповестява Блумбърг. Деветдесет от задържаните към този момент бяха пуснати на независимост, откакто реализираха съглашения с управляващите.

Анонимен източник разкри, че в случай че всички останали арестувани реализиран съглашение с управляващите, Саудитска Арабия може да си възвърне над 100 милиарда $.

Главният прокурор на кралството шейх Сауд ал Моджеб съобщи по време на изявление: „ Кралската заповед бе ясна. Онези, които се разкаят и се съгласят на съглашение, няма да бъдат съдени “.

Арестите бяха осъществени на фона на редица съкращения на държавните разноски, откакто Саудитска Арабия – най-големият експортьор на нефт в света, стартира да поставя огромни старания за диверсифициране на своята стопанска система след срутва на цените на петрола от 2014 година.
Страната възнамерява да приключи своите великодушни обществени стратегии и да отвори енергийния си бранш за задгранични вложения.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР