Саудитска Арабия може да инвестира $5 милиарда в проект на

...
Саудитска Арабия може да инвестира $5 милиарда в проект на
Коментари Харесай

Саудитска Арабия може да инвестира $5 милиарда в руски газов проект

Саудитска Арабия може да влага $5 милиарда в план на най-голямата съветска самостоятелна газова компания ПАО " Новатэк " към 5 милиарда $. Това сподели днесв изявление за телевизионния канал " Русия 24 ", Кирил Дмитриев, ръководещ Руския фонд за директни вложения, представен от Reuters.

Става за Арктик СПГ-2, втория цех на компанията за произвеждане на полутечен природен газ. Първият задграничен участник в този план на " Новатэк " стана френската енергийна компания Total.

Total купува 10 % от плана Арктик СПГ-2, чиято обща стойност към този миг се прави оценка на $25,5 милиарда.

Преговори за включване в плана се водят също по този начин с китайските CNPC и Фонд " Пътя на коприната " и с Японската национална корпорация по нефт газ и метали (JOGMEC).

Саудитска Арабия, с която Русия тясно си сътрудничи в границите на съглашението за ограничение на петролния рандеман ОПЕК ", сега се намира в комплицирана обстановка. Рияд е под мощен интернационален напън и влошени връзки със западните страни, поради следствието на безследно изчезналия, евентуално погубен, публицист Джамал Хашоги.

Кирил Дмитриев сподели също по този начин, че съветският нефтохимически комплекс Сибур, който има общи съсобственици с " Новатэк ", се готви за построи в Саудитска Арабия каучуков цех. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР