Саудитска Арабия, която е най-големия вносител на петрол за Китай,

...
Саудитска Арабия, която е най-големия вносител на петрол за Китай,
Коментари Харесай

Саудитска Арабия понижава износа на петрол за Китай през март

Саудитска Арабия, която е най-големия вносител на нефт за Китай, ще намали доставките си към втората най-голяма стопанска система и максимален консуматор на нефт през идващия месец с 500 хиляди барела на ден, съобщи Reuters. Причината е срутва на търсенето, подбуден от ковид и от по принцип забавящото се стопанство на страната.

Нормалният размер на покупките от страна на Китай е до към 2 млн. барела на ден, откакто през предходната година износът на Саудитска Арабия набъбна с 47%, изпреварвайки доставките от Русия на челната позиция измежду контрагентите на Поднебесната империя.
 Сега е верният миг за вложения в Китай
Сега е верният миг за вложения в Китай

Кои браншове могже да се окажат печеливши от епидемията на ковид?

Заради забавянето на стопанската система обаче всички рафинерии в Китай, в това число Sinopec, която е най-голямата в Азия, са намалили доста производството. През предходната седмица до доближи 10 млн. барела на ден, което е най-ниското му ниво за последните шест години.

На фона на ниското търсене на вътрешния пазар, експортът от страна на Китай обаче пораства, като сега страната залива азиатските пазари, на които обаче търсенето също е релативно ниско вследствие на общото икономическо закъснение в района.

То обаче въпреки всичко не е толкоз съществено, колкото прекъсването на индустриалното произвеждане в самия Китай, където промишлеността е в най-лошото си положение, измерено в ползване на нефт, от повече от 10 години насам, съгласно изчисленията на Goldman Sachs.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР