Саудитска Арабия желае петролът да остане да се търгува засега

...
Саудитска Арабия желае петролът да остане да се търгува засега
Коментари Харесай

Саудитска Арабия иска задържане на цените на петрола между 70 и 80 долара за барел

Саудитска Арабия желае петролът да остане да се търгува към този момент сред 70 и 80 $ за барел, защото най-големият експортьор на недопечен нефт в света се пробва да реализира баланс сред максимализация на приходите и опазване на релативно постоянни цени до изборите за Конгреса на Съединени американски щати през ноември, обявиха източници от ОПЕК и от петролната промишленост, представени от Ройтерс.

След оповестеното през 2016-а година желание за в началото обществено предложение (IPO) на акциите на Saudi Aramco, Саудитска Арабия стартира да упорства за по-високи цени на петрола частично, с цел да помогне за увеличение на цената на държавната петролна компания преди самото IPO, което в началото беше планувано за 2018 година

Това обаче се промени през април, когато американският президент Доналд Тръмп подложи Риад на обществен напън да управлява цените на суровия нефт, желаейки по този метод да се спре с повишаването на горивата в Съединени американски щати преди междинните парламентарни избори през ноември.

Сега, макар че IPO-то беше отсрочено, Саудитска Арабия към момента желае да задържи цените на петрола допустимо най-високо, без това да навреди на Вашингтон, защото саудитците се нуждаят от пари, с цел да финансират редица планове за икономическо развиване.

" Саудитците се нуждаят от нефт към 80 $ за барел и не желаят цените да падат под 70 $. Те желаят да ръководят пазарните цени в този диапазон ", уточни един от неназованите източници на Ройтерс от ОПЕК.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР