Саудитска Арабия изпълнява обещанието си да компенсира доставките на ирански

...
Саудитска Арабия изпълнява обещанието си да компенсира доставките на ирански
Коментари Харесай

Принц Мохамед: Саудитска Арабия ще замести всички липсващи петролни доставки от Иран

Саудитска Арабия извършва обещанието си да компенсира доставките на ирански нефт, които няма да стигнат до пазара поради американските наказания. Това съобщи в изявление за Блумбърг саудитският престолонаследник принц Мохамед бин Салман ас Сауд.

Молбата на Америка към Саудитска Арабия и другите членки на ОПЕК е да подсигуряваме, че при вероятно понижаване на доставките от Иран, ще осигурим тези количества. И това се случи, споделя принцът на въпрос каква молба е отправил американският президент Доналд Тръмп в петролните договаряния.

"Иран сви износа със 700 000 барела, в случай че не бъркам. Саудитска Арабия и страните от ОПЕК и отвън ОПЕК прибавиха над 1,5 млн. барела на ден. Това значи, че изнасяме минимум 2 барела за всеки изчезнал барел от Иран в последно време. Така че сме си свършили работата и от горната страна ", добавя саудитският престолонаследник.

Според него високите цени на петрола се дължат не на фактора "Иран ", а на намаляващия рандеман в Канада, Мексико, Либия, Венецуела и редица други страни. Санкциите на Съединени американски щати против Иран ще влязат в действие на 4 ноември. Вашингтон изиска купувачите на ирански нефт да спрат покупките си под опасността от вторични наказания, напомня Българска телеграфна агенция.

Саудитска Арабия чака до 2030 година редица страни, произвеждащи нефт, в това число Русия, да правят отстъпка позициите си на пазара и изцяло да изгубят добива, показва принц Мохамед. Търсенето на нефт до 2030 година ще нараства с ритъм от към 1-1,5 % годишно, предвижда той. "Някои мисля, че след този интервал темпът ще стартира да се забавя, само че съгласно нас доста страни производителки просто ще изчезнат към този миг. Например Китай мощно ще се свие, в случай че не изчезне напълно, други страни също ще продължат да изчезват като производители. След 19 години Русия ще загуби огромна част от добива си, в случай че не и всичките 10 милиона барела на ден ", споделя саудитският престолонаследник. В бъдеще ще се наложи Саудитска Арабия да доставя още повече, добавя той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР