Саудитска Арабия и останалите арабски страни, които прекратиха отношенията си

...
Саудитска Арабия и останалите арабски страни, които прекратиха отношенията си
Коментари Харесай

Съседите на Катар излязоха със списък с искания за прекратяване на кризата

Саудитска Арабия и останалите арабски страни, които прекратиха връзките си с Катар, излязоха със лист с претенции за преустановяване на рецесията, настоявайки съседът им от Залива да закрие телевизия "Ал Джазира ", да прекъсне дипломатическите си връзки с Иран и да затвори турската военна база на своя територия, съобщи Асошиейтед прес.

В лист от 13 точки страните също по този начин желаят Катар да приключи всевъзможни връзки с придвижването "Мюсюлмански братя " и с други групировки като Хизбула, Ал Кайда и "Ислямска страна ".

По-рано този месец Саудитска Арабия, Египет, Обединените арабски емирства и Бахрейн прекратиха връзките си с Катар поради обвинявания, че поддържа тероризма.

Сега тези страни дават на Катар 10 дни да извърши всички претенции, които включват и погашение на неуточнена сума като обезщетение. Според листата Катар би трябвало да отхвърля да натурализира жители на четирите страни и да изгони такива, които към този момент се намират на негова територия, като това се дефинира като мярка, имаща за цел да попречи на катарската интервенция във вътрешните им работи. Те упорстват също Катар да съобщи всички лица, които се търсят от тези четири страни за тероризъм; да спре да финансира екстремистки организации, оповестени за терористични от САЩ; и да даде подробна информация за опозиционните фигури, спонсорирани от него, както наподобява в Саудитска Арабия и другите страни. Засега няма реакция на катарските управляващи във връзка с листата. Няма и от Съединени американски щати.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР