Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства обещаха днес да запазят

...
Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства обещаха днес да запазят
Коментари Харесай

Саудитска Арабия и Емирствата ще запазят коалицията срещу бунтовниците хуси в Йемен

Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства дадоха обещание през днешния ден да запазят пропукващата се коалиция, водеща война против шиитите хуси в Йемен. Ангажиментът беше стихотворец, откакто ОАЕ започнаха да изтеглят военните си от Йемен и след възхода на южните йеменски сепаратисти, които ОАЕ поддържат, съобщи Асошиейтед прес.

Съвместното изказване на двете страни бе направено в миг, в който хусите изстреляха минимум шест балистични ракети и направиха две набези с дронове против Саудитска Арабия. Изявлението беше публикувано от новинарските организации на двете страни. В него се споделя, че политическите, военните, филантропичните старания и напъните за развиване на Йемен ще продължат.

ОАЕ разгласи желание да стартира евакуиране на военните си от Йемен през юни. Страната по този начин и не е съобщила публично какъв брой тъкмо военни е изтеглила. Йеменски представители споделиха, че броя е намаляла със 75 % от към 10 000 военнослужещи.

Изтеглянето на ОАЕ от Йемен последва увеличаващото се напрежение сред Иран и Съединени американски щати поради иранската нуклеарна договорка със международните сили. То сподели, че ОАЕ желае нейните сили да са вкъщи при положение на експлоадиране на въоръжен спор в района.

Военните сили на емирствата неведнъж не бяха на фронтовата линия в Йемен, само че проведоха локалните сили и правиха разследващи интервенции в йеменския Юг. Сред проведените локални сили попадат и сепаратистите от Южен Йемен, които желаят самостоятелност на тази част на страната и се борят за териториален надзор със силите на интернационално приетото йеменско държавно управление.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР