Саудитска Арабия, Египет и Йордания приветстваха убийството на лидера на

...
Саудитска Арабия, Египет и Йордания приветстваха убийството на лидера на
Коментари Харесай

Арабски страни приветстваха убийството на лидера на Ислямска държава от САЩ

Саудитска Арабия, Египет и Йордания приветстваха убийството на водача на групировката " Ислямска страна " Абу Бакр ал Багдади в интервенция на американските специфични елементи в Северозападна Сирия и похвалиха напъните на Съединените щати, предадоха ДПА и Франс прес.

Тези три районни американски съдружника дадоха обещание да продължат битката си против тероризма паралелно със Съединени американски щати за ликвидирането на екстремистките групировки.

Саудитска Арабия съобщи, че ИД е " обезобразила образа на исляма и мюсюлманите по света ".

" Саудитското държавно управление прави оценка големите старания на американската администрация в преследването на членовете на тази рискова терористична организация, която обезобрази същинския образ на исляма и на мюсюлманите по света и е направила в доста страни, в това число в Саудитска Арабия, извращения и закононарушения срещу главните човешки полезности ", съобщи представител на саудитското министерство на външните работи, съобщи Българска телеграфна агенция.

Йорданският външен министър Айман ас Сафади дефинира гибелта на Багдади като значима стъпка във водената от Съединени американски щати и Йордания " взаимна продължаваща война против терористите и тяхната идеология на омразата ".

" Йордания ще остане на предна линия в напъните за унищожаването на това зло в съдействие с сътрудниците ни в Глобалната коалиция ", написа Сафади в Туитър.

Говорителят на египетското външно министерство Ахмед Хафез съобщи, че убийството на Багдади е значима стъпка в битката с тероризма. Той прикани за единни дейности и " обхватна вероятност, която взема поради сигурността, развиването и идеологическите измерения " в битката против терористичните групировки. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР