Саудитска Арабия е спряла плана от 200 млрд. долара за

...
Саудитска Арабия е спряла плана от 200 млрд. долара за
Коментари Харесай

Саудитска Арабия спира съвместен проект със SoftBank за 200 млрд. долара

Саудитска Арабия е спряла проекта от 200 милиарда $ за построяването на най-големия в света план за генериране на слънчева сила, който създава дружно със SoftBank Group Corp. Според формалната информация на саудитските управляващи това развиване е наложено от затруднение в “друг забавен трансформационен план “ на кралството.

Преустановеният план хвърля сянка върху партньорството сред Саудитска Арабия и SoftBank, което обявява амбициозни хрумвания. Двете страни сътвориха фонд от 100 милиарда $ за вложения в софтуерни компании, което докара до повишение на притока на средства към стартъп бранша.


Съвместният план би трябвало да трансформира най-сериозния производител на нефт в света в колос в добива на слънчева сила, генерирайки по 200 гигавата дневно - три пъти повече от потребностите на страната. Планът бе разгласен от основния изпълнителен шеф на SoftBank Масаьоши Сон и принц Мохамед бин Салман в Ню Йорк през март предходната година и трябваше да бъде продължение на това партньорството.

Сега обаче, публични представители на Саудитска Арабия обявиха, че никой не работи интензивно по плана. За сметка на това саудитското кралство разработвало по-широка и практична тактика за стимулиране на възобновимата сила, която ще бъде оповестена в края на октомври по време на капиталова конференция в Рияд.

„ Това ще помогне да се изяснят задачите ни в областта на възобновимата сила “, разяснява представител на Саудитска Арабия.

От SoftBank отхвърлят коментар все още.

Соларният план трябваше да бъде част от икономическата и обществената промяна " един път на потомство " в Саудитска Арабия. 33-годишният принц Мохамед подвигна възбраната за дамите да карат, като страната беше единствената с такава в света, разрешил за пръв път от десетилетя отварянето на театри и предприе стъпки за понижаване на въздействието на екстремистките религиозни възгледи.

Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР