Саудитска Арабия е готова да продължи позитивното сътрудничество с Русия

...
Саудитска Арабия е готова да продължи позитивното сътрудничество с Русия
Коментари Харесай

Саудитска Арабия ще работи заедно с Русия за постигане на стабилност на петролния пазар


Саудитска Арабия е подготвена да продължи позитивното съдействие с Русия за реализиране на непоклатимост на международните петролни пазари, съобщи в четвъртък кралят на Саудитска Арабия Салман Бен Абдел Азиз Ал Сауд, представен от съветски организации.

„ Стремим се да продължим позитивното съдействие сред нашите страни за реализиране на непоклатимост на международните петролни пазари, което ще способства за растеж на международната стопанска система “, сподели саудитският крал по време на договарянията с президента на Русия Владимир Путин в уголемен състав.
Междувременно стана ясно, че съветският фонд за директни вложения, държавният фонд на Саудитска Арабия Public Investment Fund (PIF) и държавната нефтодобивна компания Saudi Aramco ще основат платформа за вложения в енергийния бранш за сумата от 1 милиарда $. Споразумение за това бе подписано в четвъртък в Кремъл.

Платформата ще е ориентирана към търсене на капиталови благоприятни условия на територията на Русия с фокус върху високотехнологични енергийни компании в региона на услугите в нефтодобива и преработката и с опция за следваща локализация на бизнеса в Саудитска Арабия и Близкия Изток, прецизират от съветския фонд.

Едновременно съветският капиталов фонд за директни вложения и PIF оповестиха за основаване на платформа за вложения в софтуерния бранш също за 1 милиарда $.

По думите на крал Ал Сауд връзките сред Русия и Саудитска Арабия се „ характеризират със съвпадане на вижданията по доста районни и интернационалните проблеми “.

Кралят на Саудитска Арабия благодари на президента на Русия за гостоприемството, означават още организациите.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР