Саудитска Арабия е доставила рекордно количество петрол за Китай през

...
Саудитска Арабия е доставила рекордно количество петрол за Китай през
Коментари Харесай

Саудитска Арабия е увеличила съществено доставките на петрол за Китай


Саудитска Арабия е доставила рекордно количество нефт за Китай през юни 2019 година - 7,72 млн. тона, излиза наяве от данните на основното митническо ръководство на китайската страна. Саудитска Арабия усили доставките си за китайския пазар на фона на спада на вноса от Иран, заради глобите от страна на Съединени американски щати.

Русия остава вторият максимален вносител на петрол в Китай. Количеството на доставките през предишния месец е било от порядъка на 7,15 млн. тона спрямо 6,36 млн.тона месец по-рано.

На трето място се подрежда Ангола, която е експортирала 4,43 млн. тона.

Заради изострянето на обстановката в Персийския залив Ирак е понижил доставките през месец юни до 3,5 млн.тона против 4,5 млн. тона през месец май.

Китай продължава да купува нефт и от Венецуела, която също изпитва стопански и политически напън от страна на Съединени американски щати. Закупеното количество през юни е било 1,13 млн. тона.

Доставките от Иран са спаднали до 9-годишен най-малко, като съставляват едвам 855,6 хиляди тона, оповестяват интернационалните организации.. Фактически обаче количеството от доставки би могло да е доста по-голямо. Агенция Bloomberg наскоро заяви за закупуване на ирански нефт, като се заобикалят глобите на Съединени американски щати – посредством предпазване в складове, като по този метод не се регистрира от статистиката.

Китайските компании купуват и американски нефт,. Така да вземем за пример Съединени американски щати са експортирали за Китай през предишния месец 769 хиляди тона.
Общото количество на импортираният в Китай нефт през юни е достигнало 39,58 млн. тона – с 15,2 % повече от година по-рано.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР