Саудитска Арабия доброволно ще намали производството на петрол през февруари

...
Саудитска Арабия доброволно ще намали производството на петрол през февруари
Коментари Харесай

Саудитска Арабия изненада петролния пазар с едностранно намаляване на производството

Саудитска Арабия непринудено ще понижи производството на нефт през февруари и март като част от съглашение за увещание на множеството производители от ОПЕК+ да поддържат производството устойчиво. Това се постанова на фона на опасенията, че нови блокади поради ковид могат да обиден търсенето, съобщи Reuters.
Двама източници от ОПЕК+ обявиха, че Саудитска Арабия ще понижи производството с над 400 000 барела дневно през идващите два месеца, дружно със съществуващите ограничавания.
 ОПЕК разисква индустриалните равнища на нефт за 2021 ОПЕК разисква индустриалните равнища на нефт за 2021
Министрите на Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК) взеха решение да отсрочат за на следващия ден решението за индустриалните равнища за 20...
Две страни производителки, Русия и Казахстан, ще усилят производството с общо 75 000 барела дневно през февруари и още 75 000 барела дневно през март, сподели казахстанският енергиен министър. Останалите страни от ОПЕК+ ще запазят производството непроменено, т.е. общото понижение на картела ще бъде към 7,05 милиона барела дневно до март, без спомагателните доброволни съкращения, планувани от Саудитска Арабия, се споделя в изказване, представено от Ройтерс.
Необичайната договорка за ОПЕК+, която сплотява страните производителки на ОПЕК и други, в това число Русия, породи спор, наложил втори ден на договаряния. Русия и Казахстан упорстват картелът да усили производството с 500 000 барела дневно, до момента в който други не желаят нарастването. Вътрешният документ на ОПЕК+ от 4 януари, забелязан от Ройтерс, обрисува рисковете и акцентира, че „ повторното въвеждане на ограничения за ограничение на разпространяването на СOVID-19 на разнообразни континенти, в това число цялостните блокади, подкопава скока в търсенето на нефт през 2021 година "
Саудитският министър на енергетиката принц Абдулазиз бин Салман прикани за нерешителност в понеделник, наблягайки към момента нежното търсене на нефт и непредсказуемите последствия от новите варианти ковид. Първоначално те бяха открити във Англия и Южна Африка, а по-късно в други страни по света.
Страните производители от ОПЕК+ лимитират производството, с цел да поддържат цените и да понижат свръхпредлагането от януари 2017 година
 Идването на Байдън - вяра за Иран и Венецуела във връзка с петрола Идването на Байдън - вяра за Иран и Венецуела във връзка с петрола
Новоизбранията за президент на Съединените щати Джо Байдън демонстрира интерес към многостранна дипломация, сходна на предходните претендент...
Тъй като СOVID-19 наруши търсенето на бензин и керосин и понижи цената на Brent, OPEC+ беше заставен да усили съкращението на производството до рекордните 9,7 милиона барела дневно доникъде на 2020 година. Този месец Brent мина границата от 50 $ за барел, а OPEC+ усили производството с 500 000 барела дневно до 7,2 милиона барела дневно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР