Саудитска Арабия добави пореден престижен турнир в спортното си портфолио,

...
Саудитска Арабия добави пореден престижен турнир в спортното си портфолио,
Коментари Харесай

Саудитска Арабия прилапа и Next Gen ATP финалите

Саудитска Арабия добави следващ влиятелен шампионат в спортното си портфолио, откакто си обезпечи домакинство на Next Gen ATP финалите, и то още от този сезон. Турнирът на осемте най-хубави млади тенисисти през сезона ще се организира в Джеда до 2017 година.

През последните пет години конкуренцията се играеше в Милано, а с прехвърлянето в Саудитска Арабия ще има и съществено нарастване на наградния фонд, който към този момент ще бъде 2 милиона $. Първото издание в Джеда ще се играе от 28 ноември до 2 декември тази година. Това ще бъде и първият формален професионален тенис шампионат, който се организира в Саудитска Арабия.

Next Gen ATP финалите стартираха през 2017 година с концепцията да дадат поле за изява на младите тенисисти до 21 години. Всички сегашни играчи в първата десетка на света, като се изключи ветерана Новак Джокович, са взели участие в новаторската конкуренция, в която разпоредбите са малко по-различни от тези в обичайните шампионати.

Спортът е главен фокус в политиката на Саудитска Арабия през последните години, като страната към този момент може да се похвали със старт от Формула 1, партньорство с най-престижната голф верига PGA Tour, привличането на редица звезди в локалното футболно състезание, измежду които Кристиано Роналдо, Карим Бензема, Неймар и Садио Мане, домакинство на най-престижното офроуд съревнование в света Рали Дакар, както и домакинство на част от най-престижните боксови мачове.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР