Саудитска Арабия бе обявена за много важен партньор на България

...
Саудитска Арабия бе обявена за много важен партньор на България
Коментари Харесай

Борисов обяви Саудитска Арабия за много важен партньор

Саудитска Арабия бе оповестена за доста значим сътрудник на България от премиера Бойко Борисов, който се срещна с външния министър на кралството - принц Фейсал бин Фархан Ал Сауд. Заедно с това министър председателят ни покани престолонаследника принц Мохамед Бин Салман Ал Сауд да посети България.

Борисов посочи като позитивен образец за положително съдействие присъединяване на Обединение " Консорциум Аркад " по строителните действия на газопровода " Турски поток ", който на наша територия се води  " Балкански поток ". " Така имаме огромна опция и за диверсификация, и за това България още веднъж да се върне на газовата карта като районен център за газоразпределение на Балканите ", разяснява Бойко Борисов към госта си.

" Посещението Ви е алегоричен знак и към саудитския бизнес за по-нататъшно ползотворно партньорство в редица браншове ", сподели още министър-председателят. Той посочи и ръста на двустранната търговия с 49% до 93,3 млн. $ през интервала януари-октомври 2019 година по отношение на същия интервал на 2018-а.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР