Саудитките вече могат да гледат футбол! Саудитска Арабия позволи на

...
Саудитките вече могат да гледат футбол! Саудитска Арабия позволи на
Коментари Харесай

Жените в Саудитска Арабия вече ще могат да гледат футбол

Саудитките към този момент могат да гледат футбол! Саудитска Арабия разреши на дамите да посещават стадионите в страната. Как реагираха те и още за революционното решение - вижте!

 © фотоси: Българска телеграфна агенция / АРХИВ  Първият автосалон за дами отвори порти в Саудитска Арабия Първият автосалон за дами отвори порти в Саудитска Арабия
Събитието притегли стотици гости. Всичко това се случва единствено няколко месеца, откакто Саудитска Арабия даде право на дамите да карат.

Развълнувани и щастливи... на входа на стадиона в Джеда стотици дами се възползваха от опцията да гледат обичания си тим онлайн. От началото на тази година в спортните уреди към този момент има фамилни секции - точно там се настаняват дамите, дружно със съпрузите и децата си. Файсал е татко на момиче и е все по-уверен в светлото бъдеще на щерка си.

Файсал Бин Сибхан: " Когато и дамите имат опция да посещават мачове, това първо ще ускори желанието им да вземат участие, а и по този начин играчите ще усещат повече поддръжка, и се основава едно цяло, общността споделя страстта и играта. "
Първите, които се любуваха на същинско дерби в Джеда, се демонстрираха като сърцати ентусиасти и запечатваха специфичния миг с телефоните си.

Мунира Ал-Хамди: " Това трябваше да се случи преди доста време. Но значимото, е че в този момент стана, и да се надяваме, че това, което чака дамите ще бъде още по-хубаво! "
А на терена Ал-Ахли победи Ал-Батин с 5:0. Разрешението дами да посещават стадион е част от реформаторската вълна, която върви в Саудитска Арабия от месеци. Желанието на судитския престолонаследник Мохамед Бин Салман е да модернизира страната.



За задачата той разреши на дамите да карат кола. Вече е реалност и първият автосалон САМО за дами. Преди няколко месеца принцът позволи и откриването на киносалони. Желанието за промени има и своите критици, само че младото потомство вижда в Бин Салман вяра за бъдещето си.
 Саудитска Арабия се готви да позволи на дамите да карат мотоциклети и камиони Саудитска Арабия се готви да позволи на дамите да карат мотоциклети и камиони
Това става месеци, откакто на дамите въобще се позволи да карат коли. От първи януари дамите ще имат право и да участват на спортни събити...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР