Съученици, близки и дори непознати хора не могат да се

...
Съученици, близки и дори непознати хора не могат да се
Коментари Харесай

Шествие по софийските улици в памет на прегазения 15-годишен Филип

Съученици, близки и даже непознати хора не могат да се примирят със загубата на 15-годишния Филип, блъснат и погубен на пешеходна пътека в центъра на София. Тази вечер те излязоха на шествие в негова памет. Шофьорът, който го блъсна - Петър Тодоров остава в ареста. Той е изпил шест бири преди да удари момчето с 88 км/час.



В навечерието на първия образователен ден съучениците на Филип споделиха, че би трябвало да се предотвратят сходни нещастия. Казват, че ние би трябвало да пазим самите себе си и останалите. Освен съучениците на Филип от 32-о учебно заведение са пристигнали деца и от други образователни заведения в София, с цел да почетат паметта на 15-годишното момче.



" Искам да предотвратя това още веднъж да се случи такава покруса, тъй като Филип беше необикновен човек и не мога да допускам, че може да си отиде без от това да излезе нещо положително отсега нататък. Позитивно е да си опазим децата и повече да няма такива произшествия, да не скърбим, да не се постанова да организираме такива походи за нещо неприятно. Хората сами да схващат, че би трябвало да се пазим взаимно ", сподели Радка Караджова, класна ръководителка на Филип.



- Искам да бъда съпричастна с тези неща, които се случват по пътищата и да се спре по някакъв метод, в случай че е допустимо. За страдание ние им обясняваме на децата и те съблюдават, само че както в тази ситуация има недобросъвестни водачи.



фотоси: Десислава Кулелиева, Българска национална телевизия





Вижте повече в директното включване на Иво Никодимов
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР