Съучастник на атентаторите от 11 септември 2001 година излежа присъдата

...
Съучастник на атентаторите от 11 септември 2001 година излежа присъдата
Коментари Харесай

Германия освобождава атентатор от 11 септември

Съучастник на атентаторите от 11 септември 2001 година излежа присъдата си в Германия и ще бъде депортиран в Мароко, оповестява "Дойче веле ".
Мюнир Мотасадък излежа съвсем 15 години по присъда за съучастничество в над 3000 убийства при терористичните набези в Съединените американски щати от 11 септември 2001 година и участие в терористична организация. Мотасадък, която е обитавал непрекъснато в Хамбург, беше задържан два месеца откакто самолетите се врязаха в Световния търговски център в Ню Йорк. Той се трансформира в първия обвинен по отношение на нападенията. След дело, проточило се повече от пет години, Мотасадък беше наказан на 15 години.
Той е осъществявал банковите преводи на ислямистите от клетката в Хамбург и им е помагал да се укриват. Той в никакъв случай не е отричал, че е познавал атентаторите, само че твърди, че е нямал никаква визия за съответните им планове. Подкрепата му за терористите съгласно него не била нищо повече от естествена услуга сред другари. Обучението си във боен лагер на джихадисти в Афганистан през 2000-та година той изяснява с желанието да получи базово военно образование, сходно на германците, за които по това време военната работа е наложителна.
Мотасадък се преселва от Мароко в Германия при започване на 90-те години на предишния век. В Хамбург той се записва да следва електроинженерство. Именно в университета той се свързва с други студенти радикални мюсюлмани. Въпреки съмнителните му контакти, хората го дефинират като "приятен юноша ", "дружелюбен ", "учтив ", "резервиран ". Властите във Федералната република взеха решение да екстрадират Мотасадък в родината му Мароко и да му забранят да посещава Германия до 2064 година, когато той ще бъде на 90 години.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР