Сътрудници на електроразпределителното дружество, обслужващо Югоизточна България, вчера спасиха щъркел

...
Сътрудници на електроразпределителното дружество, обслужващо Югоизточна България, вчера спасиха щъркел
Коментари Харесай

Ранен щъркел в Момчилградско спасен от служители на ЕРП

Сътрудници на електроразпределителното сдружение, обслужващо Югоизточна България, през вчерашния ден избавиха щъркел в Момчилградско.
Кметът на Груево подал сигнал за оплетената в проводниците на дирек от електроразпределителната мрежа в региона на селото птица. Отзовалият се екип на предприятието с автовишка са стигнали до нея и са я избавили. Щъркелът е бил с засегнат крайник и не е бил в положение да лети. След сполучливата избавителна акция той е предаден на специалисти от Регионалната ревизия по околната среда и водите в Хасково.
През пролетта и лятото - сезоните на белия щъркел, от електроразпределителното сдружение постоянно получават сигнали за бедстващите екземпляри на типа. Най-често това са млади птици, които се учат да летят.
2493 платформи за щъркелови гнезда по електрически стълбове в Югоизточна България са инсталирани от предприятието през последните 10 години, с цел да бъдат защитени гнездата. Монтирани са и защитни изолации на 8588 стълба от електроразпределителната мрежа като спомагателна мярка за обезпечаване на безвредни места за гнездене, отмора и наблюдаване на птиците.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР