Сътрудничим си много активно с отдела „Киберпрестъпност“. Дори, когато дойдоха

...
Сътрудничим си много активно с отдела „Киберпрестъпност“. Дори, когато дойдоха
Коментари Харесай

Работодателят на хакера, обвинен, че е ударил НАП: Той не би оставил такива явни следи


Сътрудничим си доста интензивно с отдела „ Киберпрестъпност “. Дори, когато пристигнаха си помислихме, че идват в тази връзка. Неприятната изненада беше, когато ме попитаха къде е работното място на Кристиян и ми демонстрираха белезниците. Това сподели Георги Янков, който е шеф на хакера, упрекнат, че е блъснал Национална агенция за приходите, в ефира на БТВ.

„ Той беше сюрпризиран, само че се държа извънредно умерено. Казаха, че е обвинен за източването на данни от Национална агенция за приходите. В началото свободно общувахме с сътрудниците от ГДБОП. Много е необичайно за толкоз малко да имат данни за причинителя. Те са били дружно с Кристиян на доста профилирани конференции по киберсигурност. Познават доста добре Кристиян. Има голяма обмяна на познания сред хората, които работят в тази сфера “, описа той.

„ Иззеха компютъра му и други неща. Те споделиха, че работят по сигнал, получен на техния уебсайт “, разкри работодателят.

„ Познавам Кристиян. Когато започнах да работя с екипа, той към този момент беше там. Хакването на МОН от Кристиян е като легенда в офиса. Категорично той е етичен хакер. Има съществени правила, които се съблюдават при този тип хакерство. За това си има интернационалните стандарти и те се придържат прецизно към тях. Той е страховит експерт, може да се разчита на него на 100%, той може да свърши доста неща за малко време. Той е човек, на който мога да разгадавам когато и да е. Говорим за извънредно интелигентен човек. Той е добър в действителност “, съобщи Георги Янков.

"Той изследва следи, за които точно е упрекнат. Предполага се, че той не би оставил такива ", акцентира работодателят.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР