Сътрудничеството между ЕС и НАТО никога не е било по-добро.

...
Сътрудничеството между ЕС и НАТО никога не е било по-добро.
Коментари Харесай

Могерини: Сътрудничеството между ЕС и НАТО никога не е било по-добро

Сътрудничеството сред Европейски Съюз и НАТО в никакъв случай не е било по-добро. Това съобщи висшият представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Федерика Могерини.

По нейните думи оценките на френския президент за "мозъчна гибел " на НАТО следва да бъдат обсъждани в пакта, а не в Европейски Съюз. НАТО и Европейски Съюз са единомислещи, че европейските отбранителни качества са от изгода за пакта, както и че укрепването на алианса е значимо за европейската сигурност, добави Могерини. Според нея има бъдеще в съдействието сред двете организации.

Могерини уточни като значимо задълбочаването на политическия разговор сред НАТО и Европейски Съюз. Според нея е редно двете организации постоянно да обменят отзиви и данни по въпроси от общия дневен ред.

Върховният представител означи, че на днешното си съвещание Съветът на Европейски Съюз по външни работи утвърди разширение на листата с плановете от европейската защита. Могерини разясни, че в идващите две години нови планове няма да се одобряват и в този момент Европейски Съюз насочва напъните си към реализирането на към този момент одобрените 47 инициативи.

Могерини заяви, че Европейски Съюз е доста покрай постигането на единодушие за условията към задграничното присъединяване в европейските отбранителни планове. Европейската защита е метод за по-добро координиране сред страните от Европейски Съюз, а присъединяване на непознати страни в тези планове следва да бъде по изключение, разясни тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР