Сътрудничеството "16+1" става все по-силно и когато се насочат усилията

...
Сътрудничеството "16+1" става все по-силно и когато се насочат усилията
Коментари Харесай

Цао Дзиенмин: Сътрудничеството 16+1 става все по-силно, резултатите вече са видими за хората

Сътрудничеството "16+1 " става все по-силно и когато се насочат напъните в локалното такова, резултатите към този момент са забележими за хората. Това сподели заместник-председателят на Постоянния комитет на общокитайското заседание на народните представители Цао Дзиенмин по време на откриването на Четвъртата среща на локалните водачи на страните от Инициативата „ 16+1 “.

По думите му съдействието е златен мост, който да добави и създаде капацитета и да даде нови резултати. „ Нашият президент предлага да се разработят нов вид интернационалните взаимоотношения, с цел да може да се обезпечи по-добро бъдеще за човечеството “, разяснява той.

„ Радвам се, че през последните години имаме доста съществени резултати и на локално равнище “, уточни Дзиенмин.

„ Пекин приема срещи на колегии от Китай и Европа, с цел да може по-бързо да се развива локалното съдействие, да може въздействието на "16+1 " да се усили. Тази среща демонстрира по какъв начин може да се мисли световно, само че да се работи локално. Днес светът се трансформира с темпове, които не са виждани от епохи “, добави той. По думите му дигитализацията, културното многообразие са все по-силно влияещи на нашия живот.

Дзиенмин посочи, че сред Сърбия, Унгария, Чехия и Китай се е създало съдействие въз основата "16+1 ". Той даде образец и с Пловдив, който е сътрудничил с провинция на Китай. „ Всичко това освен задвижи индустриалното развиване в нашите страни, само че също така сътвори работни места с високо качество “, добави още Дзиенмин. Той предложи да се укрепи ролята на локалното съдействие и изясни, че се надява, че ресурсите, които се насочват към туризма, ще доведат до повече полети. Дзиенмин уточни, че ще е хубаво китайските туристи да получават по-лесно визи. За линията на образованието съгласно него има задоволително благоприятни условия да се създават връзките сред младежта. „ През 2022 година ще бъдем домакини на доста забавни юношески начинания. В региона на спорта можем да разработим нови механизми за съдействие. Вече споделих какъв брой прелестна е София през есента. Трябва да използваме историческите благоприятни условия, които ни се дават от днешното време “, добави още той.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР