Сътресенията в традиционното банкиране в последната седмица накараха някои инвеститори

...
Сътресенията в традиционното банкиране в последната седмица накараха някои инвеститори
Коментари Харесай

Банковите сътресения изстреляха биткойн до 9-месечен връх

Сътресенията в обичайното банкиране в последната седмица накараха някои вложители да се насочат към цифровите активи. Така цената на биткойн се приближи до 9-месечни върхове и приключи една от най-хубавите си седмици за последните четири години.

Към 11 ч. в понеделник цената на най-голямата цифрова валута се увеличи с 4.74% до 28 428 $.

Най-голямата по пазарна стойност криптовалута набъбна с 26% предходната седмица, като за последните 10 дни се увеличи с повече от 35%. Причината е обвързвана със разтърсванията в банковия бранш, които вълнуват целия свят. Темите, свързани с колапса на Silicon Valley Bank и придобиването на Credit Suisse от UBS, се отразяват и на биткойн.

Импулсът се движи напълно от ликвидността, защото биткойн е различно средство за ликвидност “, сподели Маркус Тийлсън, началник на проучванията и тактиката във компанията за финансови услуги за цифрови активи Matrixport, основана в Сингапур, представен от Reuters.

Той чака криптовалутата да доближи 45 000 $ до края на годината, като ликвидността от централните банки ще откри своя път към крипто активи, сходно на обстановката през 2021 година, когато биткойн доближи рекордни равнища.

Федералният запас на Съединени американски щати в неделя съобщи, че той и други огромни централни банки ще задълбочат ликвидността посредством увеличение на честотата на интервенциите за доставка на долари на финансовите пазари.

Етер – втората по величина криптовалута – се увеличи до 7-месечен връх, достигайки 1 846.50 $ в неделя. В понеделник заран цифровата монета сви растежа си до 1 794 $.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР