Сътресения в МВР болница - за това ни разказа проф.

...
Сътресения в МВР болница - за това ни разказа проф.
Коментари Харесай

Проф. Георги Чернев: Управляващата върхушка подкрепя фармацевтичната индустрия за канцерогенни лекарства

Сътресения в Министерство на вътрешните работи болница - за това ни описа проф. доктор Георги Чернев, който до началото на май 2020 година беше част от екипа на лечебното заведение и ръководеше Клиниката по дерматология и венерология на университетската болница на вътрешното ни министерство. Според проф. Чернев, е имало напън от страна на настоящето управление на лечебното заведение той да бъде отхвърлен. А като съществена причина за това проф. Чернев смята своите опити да притегли внимание към данните, че някои медикаменти за високо кръвно налягане могат да са канцерогенни - с съответна информация за това от профилиран източник можете да се запознаете ТУК!
Какво сподели в този момент проф. Чернев - научете в идващите редове!
Професор Чернев, правилно ли е, че има подадена тъжба против ръководителя на Министерство на вътрешните работи болница в София проф. доктор Ненчо Смилов?
Да, подадена е тъжба – против доктор Смилов и против проф. Соня Марина, която сега е шеф на Кожна клиника на Министерство на вътрешните работи болница.
За какво е жалбата? Каква е повода да бъде подадена и единствено една ли е?
Причините за тези тъжби са много. Основно – нарушавания, като стартираме от нарушаванията в контракта на проф. Марина, която е назначена персонално от Смилов без конкурс, непозволено и без да се осведоми предходният шеф на клиника (бел. ред. - предходният шеф е проф. Георги Чернев). Като външно лице, Марина е назначена без конкурс, а договорът ѝ е непозволен и е изменен към 18.05.2020 година, защото самите те са разбрали, че договорът е неточен т.е. има изменение на контракта, което потвърждава следващата имитация.
Казахте тъжби, не тъжба?
Другото е за редица нарушавания на Ненчо Смилов, които се счита, че е направил. В момента тече следствие на прокуратурата – към този момент споделих част от данните в жалбите, а другите са за напън, оказван от Смилов и Марина върху млади лекари да не се появяват на конгреси – заплашвали са ги да не вземат участие в конгреси, на които се споделят новаторски данни и засягат ползите на фармацевтичната промишленост.
Като казвате " заплашвали ", какво имате поради?
Има го в интернет пространството - самите асистенти споделят, че са извикани в един ден и под напън са написали докладни против мен, които са били авансово написани от Соня Марина и Ненчо Смилов. Тези, които са се възпротивили, са били изгонвани и заплашвани – това са двама души, а трети, който е бил заставен, е бил застрашен да избира. Оттук-нататък нещата стават извънредно съществени. Имаме налице хора, които злоупотребяват със служебно състояние за да навредят на трети лица – това е безспорно по първични данни сериозен спор на ползи от позицията, която заемат.


Знаете ли дали по някоя от двете тъжби е формирано досъдебно произвеждане?
Не мога да разясня нищо – единствено мога да кажа, че има следствие на прокуратурата, следствие на Инспектората по вътрешна сигурност по няколко сигнала. Те ще се усилват, защото много са нарушаванията, които са открити. Отделно съдът ще се занимава с тези лица.
Казахте, че втората " порция " от нарушавания, поради които има сигнал против проф. Смилов, е тъй като е оказвал напън да не се върви на конгреси на избрани Ваши асистенти. За кой конгрес/кои конгреси става въпрос?
За Конгреса на българското сдружение по дерматологична хирургия, който беше извършен на 13 март, 2020 година. Натискът е почнал още 3-4 месеца преди този момент – със заканите, викани са на разнообразни диалози. Част от тази преписка излезе от интернет пространството, което демонстрира, че асистентите безспорно са подложени на напън, не са желали да ги подписват тези неща, споделили са, че това е безусловно неправилно и Ненчо Смилов, и Соня Марина са ги принудили да ги подпишат.
Защо е имало напън да не се взе участие в един конгрес, който наподобява профилиран?
Да, профилиран, само че той визира две съществени тематики – едноетапна меланомна хирургия и медикаментозна канцерогенеза. Т.е. дава се публичност на неща, които водят до оптимизация на диагностични и лечебни логаритми от една страна, въпреки това е официализиране на данни, които удрят доста тежко фармацевтичната промишленост. От тази позиция, скоро, на 2-3 май имах диалог с един сътрудник в Министерство на вътрешните работи, професор, който ми сподели, че политическият напън върху Ненчо Смилов по отношение на тази конференция е бил извънредно огромен – от най-високо равнище, считано в този случай за премиера Борисов. Премиерът Борисов, Дариткова, здравно министерство Ананиев (бел. ред. - здравният министър Кирил Ананиев) – всички те са оказали неправдоподобен напън върху въпросното лице да провали конференцията и да направи всичко допустимо това да не се случи.
Това е поради тематиката за меланомите, по този начин ли?
Причината е тематиката за медикаментозно индуцираните меланоми – тематиката, която министър Ананиев прикрива към този момент 2 години, само че данните за която непрестанно и непрестанно се усилват. Не знам по какъв начин ще излезе от тази, бих споделил, яма. Прикриването е извънредно тежко закононарушение – да не информираш хората, които непрестанно се обаждат и занапред ще излязат нови изявления, които ще бъдат официализирани. Това е един геноцид върху личното население. Липсата на инспекция, неналичието на осведоменост на пациентите, неналичието на наказания към тези компании – това са неща, които съм коментирал неведнъж и.
Вие сте работил в Министерство на вътрешните работи болница, доколкото знам до 4.05.2020 година С професор Смилов имахте ли професионални несъгласия, персонални несъгласия и какви?
Професионални несъгласия не съм имал, нито персонални – в никакъв случай. Дори ми е бил пациент, неведнъж ме е посещавал в кабинета, даже е изявявал предпочитание да взе участие в наши разработки, научни, в случай че мога по този начин да се изразя, само че за жалост това не се е осъществявало, защото е трябвало да постави труд – възприемайте го както желаете.
Интервю на Ивайло Ачев
Actualno.com потърси всички страни, които бяха упоменати от проф. Чернев в изявлението. Ръководителят на Министерство на вътрешните работи болница проф. Ненчо Смилов изрично отхвърли да приказва непосредствено с Actualno.com, като не пожела да чуе защо го търсим и препрати към пресцентъра на Министерство на вътрешните работи, защото редът за връзки с обществеността на вътрешното министерство го изисква, по думите му. Въпросите към проф. Смилов бяха изпратени по електронен път към пресцентъра на Министерство на вътрешните работи на 27.05.2020 година по обяд, само че до публикуването на изявлението с проф. Чернев към момента не разполагаме с отговор. Ако подобен бъде възложен или в случай че проф. Смилов желае непосредствено да разяснява казаното от проф. Чернев, Actualno.com ще му даде думата.
На 26.05.2020 година по обяд Actualno.com изпрати въпроси по електронен път още до пресцентъра на здравно министерство - съответно дали здравният министър Кирил Ананиев е наясно с подадените от проф. Чернев данни пред Изпълнителна организация по медикаментите (ИАЛ) и какви са заключенията на ИАЛ, както и молба за коментар по отношение на изказванията за интервенция на господин Ананиев по тематиката със сартаните като медикаменти с канцерогенен резултат при избрани условия, само че до публикуването на изявлението с проф. Чернев към момента не разполагаме с отговор. Също на 26.05.2020 година по обяд Actualno.com изпрати въпроси по електронен път и до Правителствена пресслужба - дали министър председателят Бойко Борисов е наясно с тематиката със сартаните, има ли показан пред него отчет със изводи от ИАЛ, по какъв начин ще отговори на изказванието, че е оказвал напън да не се шуми по тематиката, както и дали ще има някакви дейности оттук-нататък на самия министър председател като най-съществен представител на изпълнителната власт в България. До публикуването на изявлението с проф. Чернев към момента Actualno.com не разполага с отговор - в случай че от здравно министерство и Министерски съвет изпратят отговори и мнения, те ще бъдат съответно оповестени.
Още: " Проф. Георги Чернев: Независими научни колективи удостоверяват български наблюдения, че сартаните провокират меланом "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР