Сатоши Уецамо е бил осъден на смърт, предаде Би Би

...
Сатоши Уецамо е бил осъден на смърт, предаде Би Би
Коментари Харесай

Масов убиец: Заклах 19 инвалиди, за да не се мъчат

 Сатоши Уецамо е бил наказан на гибел, съобщи Би Би Си. 30-годишният гражданин на Страната на изгряващото слънце е бил приет за отговорен в умишленото ликвидиране на деветнадесетте инвалиди край Токио през 2016 година Магистратите от град Йокохама (в централната част на страна и на към 30 километра от столицата) са постановили някогашният чиновник в дома да бъде обесен.

Защитата на мъжа е твърдяла, че той е страдал от психологични проблеми и поради това и не е могъл да бъде измамен под отговорност. " Клиентът ми е злоупотребявал с марихуана ", е споделил единият от юристите на всеобщия палач. Прокуратурата от своя страна е била безапелационна.

Обвинението е упорствало Сатоши Уецамо да получи допустимо най-строгото наказване, планувано от законодателството на тихоокеанската островна страна.

Сатоши Уецамо, още до момента в който е работил в дома е казвал, че инвалидите би трябвало да бъдат убити, тъй като са се мъчели. Днес, когато е чул решението на магистратите, е декларирал, че няма да апелира присъдата си.

Майката на една от жертвите, която е участвала в залата, е извикала по адрес на килъра на нейното дете: Отърва се!

Въоръженият с няколко ножа Сатоши Уецамо през юли 2016 година е нахлул в дома и почнал да ръга хора. Той е заклал 19 души. Най-младата жертва на причинителя на най-масовото ликвидиране в тихоокеанската островна страна през този век е била на 19 години, а най-възрастната – на 70. След кървавата баня мъжът се е предал непринудено на пазителите на закона.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР